Victoria Gardens

Ambience Upgrade

Victoria Gardens shopping centre is a key destination for Melbourne home-makers, offering a hub for interior design inspiration through a strong stable of iconic retailers, including Ikea, Freedom and Kmart. The Centre's ambience upgrade speaks a design language that is uniquely ‘residential’, drawing upon the contemporary architectural vernacular of the Richmond precinct.

The project narrative conceptualised each type of public space as a room within an urban residential setting; the entries were modelled upon a contemporary apartment development lobby, featuring bespoke brick work, steel portal windows and planters. The public waiting areas were envisaged as residential reading nooks and the food court as a communal courtyard. This language framed the project direction from start to finish and informed the aesthetic direction, materiality and scale of all parts of the refurbishment.

Photography: Hannah Caldwell

FOLLOW US

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Pinterest Icon

+61 3 9942 9988

WE ARE CURRENTLY WORKING FROM HOME AMIDST THE COVID-19 CRISIS.

FOR PROJECT ENQUIRIES, PLEASE EMAIL US AT INFO@COLABDESIGNSTUDIO.COM.AU 

@COLABDESIGNSTUDIO

© CoLAB Design Studio Pty Ltd - 2020 - All Rights Reserved. Photo Credits: Shannon McGrath, Estelle Judah, Hannah Caldwell, Andrew Hobbs.

Victoria Gardens

Victoria Gardens Ambience Upgrade